Event #1.3: persoonlijke patronen

Het volgende diner event van de Art & Inspiration Club vindt plaats in Theater de Meervaart in Amsterdam. Het thema van deze avond is: Persoonlijke Patronen – wat is de invloed van je opvoeding en afkomst op je manier van doen en je manier van kijken en beoordelen van de ander?

Het belooft een boeiende avond te worden. Op het programma staan de opera Trouble in Tahiti, uitgevoerd door De Nationale Opera (DNO) / Het Nederlands Kamerorkest, een workshop van Stefan Woudenberg van Phoenix Opleidingen en gelegenheid voor onderlinge reflectie en netwerken. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere:

  • de invloed van persoonlijke patronen op jouw manier van kijken en beoordelen van anderen;
  • hoe datgene wat je probeert te verbergen, daardoor juist aan kracht wint;
  • het opbouwen van een masker als bescherming: de voor- en nadelen.

De avond wordt weer omlijst met een 3-gangen diner en een borrel.

Trouble in Tahiti (Leonard Bernstein), regie Ted Huffman

In Leonard Bernsteins korte opera Trouble in Tahiti vormen populaire liedjes, herkenbare reclamedeuntjes en een goede dosis humor de basis voor compromisloze kritiek op het Amerikaanse materialisme. Deze eenakter gaat over de onderhuidse huwelijksproblemen van Sam en Dinah, een jong stel uit een Amerikaanse buitenwijk. In tegenstelling tot het ideaalbeeld van The American Dream, zijn Sam en Dinah namelijk wanhopig ongelukkig.

De muziek van Leonard Bernstein is een aantrekkelijke mix van klassiek, jazz en Broadway-musicals. De filmversie van zijn vernieuwende musical West Side Story veroverde de wereld. Aanstormend Amerikaans regietalent Ted Huffman studeerde aan Yale University en maakte deel uit van het San Francisco Merola Opera Program. Hij regisseerde Luke Styles’ ‘Macbeth’, waarvoor hij ook het libretto schreef en de wereldpremière van ‘4.48 Psychosis’ van Philip Venables in ‘ROH Covent Garden’ (2016). Bij De Nationale Opera talent ensceneerde Ted Huffman met veel succes ‘Les mamelles de Tirésias’.

Wereldpremière Trouble in Tahiti: 12 juni 1952 | Muzikale leiding Duncan Ward | Regie Ted Huffman | Decor Elena Zamparutti & Rebecca Petrani | Kostuums Gisella Cappelli | Licht Alex Brok | Video Pierre Martin | Choreografie Sam Pinkleton | Orkest Nederlands Kamerorkest

Stefan Woudenberg, Phoenix Opleidingen

Stefan Woudenberg (1962) is een trainer, coach en adviseur met veel internationale ervaring. Twintig jaar werkte hij over de hele wereld als managementconsultant onder andere bij PWC. Hij besefte steeds meer dat het voor hem vooral om de samenwerking gaat, om de verbinding, om het bevorderen van harmonie en het insluiten van de ook zo onvermijdelijke dissonant. De afgelopen tien jaar ontwikkelde Stefan het begeleiders- en trainersvak als aanvulling op zijn adviesloopbaan met Phoenix Opleidingen als thuisbasis.

Dit event wordt inhoudelijk voorbereid door clubleden Stefan Woudenberg en Marco de Witte