Event #2.2: Verandering als persoonlijk avontuur door Jaap Boonstra en REINDIER

De Art & Inspiration Club brengt een unieke combinatie van muziektheater van REINDIER en de veranderkundige expertise van prof.dr. Jaap Boonstra rond het thema Verandering als persoonlijk avontuur. We maken een bijzondere reis door het landschap van verandering, tegenslagen overwinnen en dromen realiseren in organisaties en ons persoonlijk leiderschap. We zijn daarbij te gast in de prachtige omgeving van Het Klooster in Woerden.

Het programma van de avond is op hoofdlijnen als volgt :

16.30     Ontvangst

17.00     ‘Op reis’ – introductie met muziek en dialoog door REINDIER, Jaap Boonstra en Michiel Nannen

18.00     3-gangen diner en informeel ontmoeten

19.30     Inspiratiesessie ‘Verandering als persoonlijk avontuur’ door Jaap Boonstra

20.30    Pauze en reflectie

21.00     Muziektheatervoorstelling ‘PurAnimal’ door REINDIER

21.45     Borrel en napraten

Onbereikbare dromen?

Stel je voor: een droom die onbereikbaar leek, wordt werkelijkheid. Je wist niet of je goed genoeg zou zijn om dit te realiseren, maar je hebt je angsten en onzekerheden overwonnen. De toekomst ligt open. Je hebt in je persoonlijk leiderschap je identiteit en bestemming helder en bent vol energie en passie om de ambities waar te maken. En dan, plotsklaps, valt die droom in duigen door onverwachte tegenslagen en lijkt alles onbereikbaar. Wat kun je doen? Hoe hervind je jezelf?

Prof. dr. Jaap Boonstra geeft ons nieuwe inzichten in de wijze waarop je hernieuwd energie kan vinden om in je passie te blijven geloven en het onwaarschijnlijke te realiseren. Als je op een keerpunt bent aangekomen, ontstaat er ruimte om eerlijk en zonder voorbehoud te reflecteren op je persoonlijk leiderschap: wie je bent, wat je passie is, welke bestemming je voor je ziet. Vanuit de vraag waaraan je wilt bijdragen, visualiseer je een helder beeld waarin ruimte is voor emoties, verhalen, en inspiratie door en met anderen. Je creëert zo je eigen landschap vol belevenissen en mogelijke routes. Hieruit volgen twee fundamentele vragen: hoe geef ik veranderingen vorm waar ikzelf deel van uitmaak? En: kies ik voor de weg van zekerheid en stabiliteit of de weg van onzekerheid en avontuur?

Wat doe jij als een droom in duigen valt? Als een toekomst onbereikbaar lijkt? Tijdens deze avond word je uitgenodigd om de toekomst te verbeelden en nieuwe wegen te vinden.

Nieuw inhoudelijke inzichten écht beleven

De kennis en expertise van Jaap wordt in dit seminar gekoppeld aan het ervaren, horen en zien van de voorstelling PurAnimal van REINDIER waarin dezelfde thema’s spelen, gebaseerd op het leven van Reinier van Harten zelf. Hij maakte een prijswinnende voorstelling over hoe hij als jonge artiest ondanks grote tegenslagen, zijn identiteit vindt en zijn bestemming bereikt: mensen raken met opzwepende muziek in een bedwelmende sfeer.

Reinier volgt de zangopleiding bij het conservatorium. Binnen twee jaar heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en zijn eerste album opgenomen. Er staan optredens geboekt door het hele land. Hij heeft zijn bestemming als zanger gevonden. En dan, plotsklaps, valt die droom in duigen. Reinier raakt zijn stem kwijt. Na veel onderzoeken wordt hem duidelijk dat hij nooit meer kan zingen zoals hij voor ogen had in zijn dromen. Reinier is bij zichzelf gebleven. Uit de vraag waaraan hij wil bijdragen ontstaat een helder beeld: emoties overdragen, verhalen vertellen, mensen raken met zijn muziek. Hij beseft dat anderen nodig zijn om zijn gevoelens, verhalen en beelden over het voetlicht te brengen. Om zijn verhaal te vertellen hoe zijn droom vernietigd leek en hoe hij samen met anderen zijn droom kan waarmaken. REINDIER is geboren.

We stappen samen in een andere wereld: een beleving die je nooit eerder hebt gezien. Een fantastisch universum van nieuwe inhoudelijke inzichten, pakkende klanken, bedwelmende beelden, curieuze karakters en elastische dansers. David Bowie, Kate Bush, Whitney Houston en David Lynch vormen de inspiratiebronnen. Kijk hier voor een voorproefje.
 
Het ene moment ben je in een Berlijnse club met elektronische beats, het volgende moment waan je je in een sprookjesbos vol prachtige melodieën, en daarna sta je in een concertzaal met opzwepende muziek. Jaap Boonstra en REINDIER leiden je door een spannende wereld vol nieuwe invalshoeken over veranderen, bedwelmende klanken en prachtige beelden. Ervaar op 6 december zelf jouw persoonlijk avontuur in het veranderlandschap gecreëerd Jaap Boonstra en Reinier van Harten!

Inspiratie, dialoog en diner in goed gezelschap

Het seminar wordt gehouden in Theater Het Klooster in Woerden en duurt van 16.30 tot 22.30 uur. Het belooft een unieke avond te worden, waarbij je bovendien kunt genieten van een heerlijk 3-gangen diner en een feestelijke afsluitende borrel.

Event Partner

Dit event wordt inhoudelijk voorbereid door de clubleden Jaap Boonstra en Michiel Nannen.