Uitgelicht- Isolde Kolkhuis-Tanke

Deze keer drink ik na het concert van Meesters&Gezellen een glas wijn met het nieuwe kernlid in het team van Art & Inspiration.
Isolde heeft een ontspannen karakter, maar zodra ze begint te praten kan je niet anders dan letten op haar boeiende ogen en hoe gemakkelijk haar woorden in een gesprek veranderen. We staan ​​voor iemand die hiervan geniet, en dat is bijzonder.

 

 

Wie ben je?
Isolde Kolkhuis-Tanke, ik doe veel verschillende dingen … Ik ben hoofdredacteur bij Opleiding & Ontwikkeling, docent aan de Universiteit van Utrecht, en ik heb mijn eigen advies- en onderzoeksbureau.

We zijn bij de Art & Inspiration Club, dus wat inspireert je, wat is je passie?
Het klinkt misschien raar, maar mijn werk.
Ik ben erg gepassioneerd over alles wat te maken heeft met het leren en ontwikkelen van mensen.
Wanneer ik met mensen werk en een verandering merk in hoe ze naar dingen kijken, ergens over denken, zich ergens bewust van zijn en daar uiteindelijk ook iets mee doen, vind ik die momenten mooi en inspirerend.
Toen ik jong was deed ik ook aan ballet en danste ik bij het Lucia Marthas Instituut, maar  uiteindelijk miste ik toch het talent om echt een goede danseres te worden.
Oh ja: ik kan ook redelijk goed tekenen en schilderen. Niet iets kunstzinnigs, maar ik kan wel een goed gelijkende afbeelding schilderen.
Ik vond het vanavond  ook leuk, en ik ga best vaak naar culturele gelegenheden, zoals musea, films, theater/muziek…. Ik geniet van het luisteren naar de verhalen die erachter zitten, hoe komt een kunstenaar tot een bepaald idee, vanuit welke gedachte maakt hij iets op een bepaalde manier, wat wil hij daarmee tot uitdrukking brengen. Dat inspireert me.

Dus we zouden kunnen zeggen dat je van nature nieuwsgierig bent?
Ja, dat zou je kunnen zeggen, verhalen fascineren me.

En wanneer was de laatste keer dat je je echt geïnspireerd voelde?
Ik had een ontmoeting met Jos Kessels, niet onze vakgenoot en Art & Inspiration kernlid Joseph Kessels, maar de filosoof,en we spraken over zijn boek op basis van ‘das Wohltemperierte Klavier’ van Bach, de kracht van muziek en zijn levensverhaal. Hij vroeg me: ‘Is jouw leven één verhaal of vele verhalen in één leven?’
Het is gek, maar dit soort vragen kunnen me een paar dagen bezig houden, ze triggeren iets.
 
Wie wil je nu voordragen?
Annette Zweerman. Ik had een heel mooi en diepgaand gesprek met haar tijdens de bijeenkomst in Woerden (Reindier & Jaap Boonstra). Ze heeft een mooi levens- en loopbaanverhaal, vind ik. Ons gesprek inspireerde me en is me lang bijgebleven.