Event #5.4: Als je kijkt wat zie je dan?

Programma

In deze bijeenkomst staat het je bewust worden van hóe je waarneemt centraal én wat er gebeurt met die waarneming wanneer zaken anders lijken dan we gewend zijn. We gaan dit doen in het Depot van Boijmans van Beuningen, waar beeldend kunstenaar en verzamelaar Marieke van Diemen ons meeneemt in haar ontwerp van het driedimensionale doolhof, The Maze, in het Atrium van het Depot.

Marieke van Diemen bestudeert in en via haar werk de vanzelfsprekendheid van de waarneming in het algemeen en in tentoonstellingen in het bijzonder. In het verlengde daarvan kijkt zij hoe voorwerpen zich aan ons presenteren. Autonoom kijken, het losweken van het kijken vanuit de macht der gewoonte, zou je het thema kunnen noemen dat al haar werk verbindt. Zij beoogt in haar werk haast onopvallend de vanzelfsprekendheid van onze waarneming en aannamen te ontregelen, waarbij zij de toeschouwer uitnodigt ook diens eigen perceptie onder de loep te nemen. En dat gaan wij ook doen in samenspraak met haar.

Hoe ziet deze bijeenkomst eruit?

We gaan we ’s middags het Depot verkennen onder leiding van een gids én daarna ronddolen op eigen houtje. Voor het diner verplaatsen wij ons naar De Kunsthal en daar neemt Marieke van Diemen ons mee in haar gedachten achter The Maze. Zowel de rondleiding en het dwalen door het Depot als de gedachtewisseling met Marieke zal ongetwijfeld bij jullie de vraag oproepen: als ik kijk wat zie ik dan? We nodigen je graag uit om jouw eigen perspectief waar te nemen én aan de ander te tonen. Hiervoor hebben we leuke vormen bedacht.

Waar en wanneer:

Locatie: Depot Boijmans van Beuningen, Museumpark 24 Rotterdam

Aanmelding: via e-mail jose.prins@artinspirationclub.nl

Het globale programma

15.45 – 16.00 uur:
Ontvangst depot

16.00 – 18.00 uur:
Start rondleiding / ontdekken depot Boijmans

18.00 – 18.30 uur:
Verplaatsen via museumpark naar De Kunsthal

18.30 – 19.30 uur:
Diner & delen perspectieven

19.30 – 20.30 uur:
Herontdekken perspectief tijdens dialoog Edwin van de Graaf & Marieke van Diemen

20.30 – 21.00 uur:
Afsluiting van het clubjaar met een drankje