Event #5.1: Nxt Level Leader

We onderzoeken in deze bijeenkomst hoe je als leider grip kunt krijgen op de digitale vraagstukken van nu en van de toekomst. Welke positie neem jij in als het gaat om technologische ontwikkelingen; leid je of volg je? En hoe zorg je voor bezinning in een realiteit die alsmaar sneller gaat? Zou je medewerkers van de toekomst als kunstenaars kunnen zien? 

We proberen antwoorden op deze vragen te zoeken in samenwerking met Emilie Vermeer en Anne Coolen die ons onderdompelen in een nieuwe wereld van ervaringen en ons eye openers bieden in de spectaculaire omgeving van het Nxt Museum.

We bevragen Merel van Helsdingen, de founder en directeur van het Nxt Museum, over de bijzondere samenwerking tussen kunstenaars, technologen, ontwerpers, wetenschappers en musici die samen wonderlijke installaties realiseren. 

Het programma is ontwikkeld door Annette Zweerman die ons door de avond heen leidt.

Leiderschap in de wereld van morgen, vandaag

Hoe krijg je als leider grip op de digitale vraagstukken van nu en van de toekomst? Welke positie neem jij in als het gaat om technologische ontwikkelingen; leid je of volg je? En hoe zorg je voor bezinning in een realiteit die alsmaar sneller gaat? Zou je medewerkers van de toekomst als kunstenaars kunnen zien? 

In Nxt Museum beleef je de wereld van morgen, vandaag. Kunstenaars werken met de nieuwste technologieën en zoeken daarin al experimenterend de grenzen op. 

Art & Inspiration Club en AimAtArt hebben de handen ineengeslagen om deze creatieve inspiratiebronnen in te zetten: Nxt Level Leader. 

Graag nodigen we jou uit om te ervaren hoe nieuwe mediakunst inspiratie biedt om jouw leiderschap naar een nxt level te tillen. Dompel je onder in de wereld van tech, zet je zintuigen als een kunstenaar op scherp en verken samen met AimAtArt het leiderschap van morgen, vandaag. 

Annette Zweerman heeft samen met Emilie Vermeer en Anne Coolen van AimAtArt een programma ontwikkeld dat zich geheel voltrekt in het nieuwe Nxt Museum in Amsterdam Noord. Zij brengen ons in een nieuwe omgeving met spectaculaire ervaringen op een bijzondere plek. In Nxt Museum beleef je de wereld van morgen, vandaag. Kunstenaars werken met de nieuwste technologieën en zoeken daarin al experimenterend de grenzen op. 

Onder leiding van Annette Zweerman hebben de Art & Inspiration Club en AimAtArt de handen ineengeslagen om deze creatieve inspiratiebronnen in te zetten voor het event op 17 maart: Nxt Level Leader.  

Annette Zweerman heeft AimAtArt, waar zij lid is van de Raad van Advies, samengebracht met de Art&Inspiration Club, waaruit het programma voor de avond is ontstaan. Omdat AimAtArt partner is van het Nxt Museum kunnen we het event in dit bijzondere museum organiseren.

Link naar het LinkedIn-profiel van Annette Zweerman

Over AimAtArt

Al meer dan 12 jaar zet AimAtArt zich in om organisaties te helpen met vernieuwing.

AimAtArt is ervan overtuigd dat als je wilt vernieuwen, je moet leren denken als een kunstenaar. Kunstenaars lopen op de troepen vooruit. Zij initiëren verandering en brengen mensen in beweging via hun kunstwerken. Organisaties kunnen veel van ze leren als het gaat om het realiseren van verandering. Daarom activeert AimAtArt de kunstenaars-mindset in organisaties. AimAtArt leert leiders en teams denken als een kunstenaar en deze mindset toe te passen op eigen thema’s: ARTIVATE PEOPLE.

AimAtArt is in 2009 opgericht door Emily de Valk en Emilie Vermeer. Hun creatieve bagage deden zij op tijdens hun studie kunstgeschiedenis. Niet de museale wereld trok hun aandacht, juist het bedrijfsleven lonkte als toneel voor hun missie: de wereld creatiever maken. In continu veranderende organisaties injecteert AimAtArt al sinds haar oprichting het vermogen van kunstenaars om blikken te kantelen en mensen in beweging te krijgen. De expertise van kunst en creativiteit werd in de jaren uitgebreid met changemanagement en organisatieontwikkeling.

Link naar het LinkedIn-profiel van Emilie Vermeer.
Link naar het LinkedIn-profiel van Anne Coolen.
Link naar de LinkedIn-pagina van AimAtArt.

Over Nxt Museum

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ze exposeren kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën van het heden en van de toekomst. Omdat kunst de tijdsgeest weerspiegelt, geloven zij dat de meest innovatieve kunst ons de mogelijkheid geeft om op de impact van technologische ontwikkelingen te reflecteren. Een moment van bezinning in een realiteit die alsmaar sneller door ontwikkelt.

Habitat door Heleen Blanke
Zoom Pavillion door Rafael Loza

Het museum is gevestigd in een voormalige productiestudio in het hart van Amsterdam-Noord – een plek die zich bij uitstek leent voor het ontdekken, maken en tentoonstellen van mediakunst. Deze vorm van kunst experimenteert met technologische mogelijkheden en toepassingen; dynamisch en niet gebonden aan een vorm. Nxt Museum biedt een broedplaats voor deze vorm van kunst; een plek waar verschillende kunststromingen en wetenschappen samenkomen en tentoongesteld kunnen worden. Een plek voor life performances, educatie, creatie, zang, dans en meer.

Locatie:

Nxt Museum (Asterweg 22, Amsterdam-Noord)

Programma:

17.15 uur: Ontvangst met een drankje
17.45 uur: Welkomstwoord Art & Inspiration Club
17.50 uur: Introductie AimAtArt
18.00 uur: Interview met founder Nxt Museum Merel van Helsdingen
18.30 uur: Diner
19.00 uur: Eye-Opener tour in teams door expositie o.l.v. AimAtArt
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Plenaire reflectie
21.15 uur: Vervolg borrel
21.45 uur: Einde programma

TSM Business School is partner in dit event.