Event #1.1: De misleiding door het brein bij hoogspanning

Op 28 september 2017 vindt de officiële start van de Art & Inspiration Club plaats in Theater de Meervaart. Elke editie staat een ander interessant inhoudelijk leiderschapsthema centraal binnen het jaarthema van dit seizoen. We kozen voor het openingsevent het onderwerp ‘de misleiding door het brein bij hoogspanning‘. 

unnamed

Inhoud

Deze avond genieten we van de unieke ervaring die de voorstelling ‘Terror’ ons biedt op het gebied van morele dilemma’s en besluitvorming onder hoge druk. Prof.dr. Paul van Lange gaat hierover vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten met ons in gesprek en maakt samen met ons de vertaling naar onze eigen leef- en werkomgeving.  Speciale aandacht zal uitgaan naar de onderwerpen moraliteit, empathie, vertrouwen en gehoorzaamheid/de macht van de situatie. 

Hoe we hier zelf in staan kunnen we ondervinden tijdens de internationaal succesvolle theatervoorstelling ‘Terror’ van Ferdinand von Schirach. Tijdens deze voorstelling nodigt de rechter (gespeeld door Clairy Polak) het publiek uit zelf een oordeel te vormen over de schuldvraag van de hoofdpersoon (gespeeld door Jeroen Spitzenberger). Uiteraard reflecteren we na afloop van de voorstelling (samen met Paul van Lange en o.a. Clairy Polak) over hoe je je eigen oordeelsvorming en keuzeproces hebt ervaren. Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van het openingsevent.

Programma

17.30     Ontvangst in Theater de Meervaart
17.45     Diner en kennismaking
19.00     Dialoog met prof. dr. Paul van Lange en regisseur Peter de Baan
20.15     Voorstelling ‘Terror
22.30     Reflectie op de voorstelling en het thema met Paul van Lange, Clairy Polak en Khaldoun Elmecky
23.00     Einde